Cacao ceremonies

Liefdevolle verbinding met jezelf en anderen

Agenda


Verbinden met de liefde in jezelf is een vorm van leven vanuit je essentie. We zijn namelijk allemaal in essentie liefde. Helemaal in de huidige tijd waarin angst de boventoon voert, is het antwoord hierop het verbinden met de liefde in jezelf.


Pure 100% rauwe cacao kan je hierin helpen. Cacao werkt op je hartenergie, daar waar je liefde zich bevindt. Cacao helpt je hart te openen en zo te verbinden met jouw eigen liefde. En hoe vaker je met jouw eigen liefde verbindt, hoe sterker die verbinding wordt en het steeds natuurlijker wordt om je leven vanuit liefde, vanuit jouw essentie, te leven.

“Esther Luna heeft voor ons liefdevol en zuiver een prachtige en veilige omgeving gecreëerd, waarin ik helemaal in mezelf naar binnen kon gaan. In liefdevolle aandacht gefaciliteerd. Dankjewel!”

Britta

Eigenaresse Soul Blossom

“Het was hartverwarmend! Een bewust gekozen moment die heel fijn, warm en veilig voelde waarbij ik de verbinding aan kon gaan met mezelf en de overige deelnemers. Voor nu heb ik meegenomen dat het een hele positieve eerste ervaring was en zeker voor herhaling vatbaar.”

Daniëlle

Pedagogische medewerker

“De cacao ceremonie was verbindend. Ik ben dankbaar dat ik zelfliefde heb mogen ervaren. Boeken gaan dicht, zodat er ruimte gemaakt kan worden voor nieuwe verhalen.”

Jeanicke

35 jaar

Cacao is...

Tijdens een cacao ceremonie wordt er pure rauwe cacao gedronken die je in contact met je hart brengt. Pure rauwe cacao is een echte hartopener. Kawkaw, zoals het ook wel geschreven wordt, is een vrouwelijke spirit met een krachtige wijze en zachte energie die op een hele subtiele liefdevolle en stille manier je instaat stelt waar te nemen wat er in je hart zich afspeelt. Tijdens het ritueel neemt zij je mee op reis en laat je in contact komen met het eenheidsbewustzijn en laat je ervaren waar je op dit moment bent in je leven.

Oorspronkelijk komt de kawkaw spirit uit Zuid-Amerika. De eeuwen oude Maya’s en Azteken zette tijdens rituelen en ceremonies de kawkaw in. Door hen werd het gezien als een ‘heilige boom’ en ‘Food of the Gods’.

De effecten van cacao...

Pure rauwe cacao heeft op verschillende levels een magisch effect. Zo is cacao rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Hierdoor werkt cacao op fysiek niveau als volgt: het hoge level aan antioxidanten verlaagt de bloeddruk, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Op emotioneel en mentaal niveau helpt rauwe cacao je meer verbinding te ervaren met je eigen hart en voel je je meer verbonden met anderen. Emoties krijgen meer de ruimte en gedachten kunnen vrij alle kanten op gaan. Hierdoor kan cacao je ruimte geven om inzichten, creatieve ideeën en andere inspiratie te krijgen.

De effecten van cacao...

Pure rauwe cacao heeft op verschillende levels een magisch effect. Zo is cacao rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Hierdoor werkt cacao op fysiek niveau als volgt: het hoge level aan antioxidanten verlaagt de bloeddruk, de magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren en weefsels en het ijzer en zink brengt de bloedsuikerspiegel en cholesterol in balans. Op emotioneel en mentaal niveau helpt rauwe cacao je meer verbinding te ervaren met je eigen hart en voel je je meer verbonden met anderen. Emoties krijgen meer de ruimte en gedachten kunnen vrij alle kanten op gaan. Hierdoor kan cacao je ruimte geven om inzichten, creatieve ideeën en andere inspiratie te krijgen.

Volg je hart, want dat klopt

Een magische cirkel

Tijdens een cacao ceremonie drinken we samen in een veilige omgeving cacao. Esther Luna en de cacao nemen je mee in het verbinden met je eigen hart. Ze laten bijvoorbeeld je:

♡ je hart openen.

♡ gevoelens als liefde, geluk, dankbaarheid en compassie ervaren.

♡ emoties stromen, waardoor er ruimte en rust in jezelf ontstaat.

♡ vrijheid in je eigen lichaam ervaren.

♡ openstellen voor creatieve ideeën, inspiratie en realisaties.

♡ voelen welke richting je aan jouw leven mag geven.

Door met een groep een cacao ceremonie te ervaren, ontstaat er ook een sterk gemeenschapsgevoel. Een cacao ceremonie kan in verschillende vormen plaatsvinden, maar over het algemeen komt er altijd meditatie, muziek, mantra’s en lichaamswerk in terug. Weet dat hoe de ceremonie ook loopt, je hebt altijd de plek om je eigen ruimte in te nemen en je gaat zo diep als dat je zelf toelaat.

"Een fijn rustmoment om te verbinden en in te tunen op mezelf en alles wat in mij leeft. Een moment om jezelf tegen te komen en liefdevol te aanschouwen wat er is. Het inzicht dat ik meeneem uit de sessie is dat ik het leven soms té serieus neem."

Merel

38 jaar

“Een geborgen en uitnodigende, begeleidende reis naar binnen toe. Waarbij ik samen met anderen even helemaal tot mezelf en mijn hart kon komen. Ik neem het kado mee van diepe ontspanning en het inzicht om energiewerk weer meer toe te laten. Ook het inzicht dat ik meeneem is dat één bewust moment van terugreizen naar en in mezelf, me weer geordend en afgestemd op de rit zet."

Aukje

Commercieel medewerker

"Een fijn sessie met een heerlijke bodyscan en orakelkaarten, waaruit ik bevestiging meeneem dat ik mag vertrouwen."
Karina

Begeleidster in de zorg

Online cacao ceremonies

zondag

14

juli

10:30

Enkel ticket

10:30 tot 12:00 uur

online via Zoom

13,-

Elke 2e zondag

van de maand

10:30

Jaarabonnement

 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december 2024, 12 januari, 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei & 8 juni 2025

Veel gestelde vragen

Wat houdt een online cacao ceremonie in?

Na het aanmelden voor een online cacao ceremonie ontvang je per e-mail de praktische informatie om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de ceremonie. Bijvoorbeeld waar je cacao kan kopen, hoe je jouw eigen cacaodrank maakt en wat wel en niet handig is om te eten en te drinken voorafgaand aan de ceremonie. Naast de e-mail krijg je toegang tot de Sacred Garden waar je ook al deze informatie kan terugvinden en nog vragen kan stellen als je die hebt.

Tijdens een cacao ceremonie word je meegenomen op reis naar binnen toe. Naar jouw binnenwereld en alles wat zich daar afspeelt. Hierbij kan je tot diepe lagen in jezelf inzichten opdoen, beperkingen loslaten en jezelf helen.

Nu is het alvast handig om te weten dat er voor de online cacao ceremonies gebruik wordt gemaakt van Zoom. Voor de eerste keer dat je online meedoet, is het handig om de pagina met alle praktische informatie over Zoom door te nemen.

Waar kan ik pure cacao kopen?

Ik raad  twee plekken aan waar ik graag mijn cacao koop, namelijk de Mayan Wisdom Project en Pure Kakaw. Beiden worden gerund door liefdevolle eigenaren, die op duurzame wijze en met oog op de werk en leefomstandigheden van de cacao boeren hun cacao business runnen.

Verder kan je natuurlijk altijd bij jezelf in de buurt kijken naar 100% pure cacao. Onderzoek voor jezelf welke kwaliteit en oorsprong je het prettigst vindt qua smaak en eventuele andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

Waar moet ik op letten voorafgaand aan een ceremonie?

♡Drink geen koffie op de dag van de ceremonie.

♡  Eet 4 uur voorafgaand aan de ceremonie niets. Wil je toch wel graag iets eten, eet dan iets lichts als een salade of een kleine soep. De cacao wordt beter opgenomen door het lichaam, wanneer je maag niet te vol is.

♡Drink genoeg water voorafgaand (en tijdens) de ceremonie.

♡Neem je normaal gesproken magnesiumsupplementen? Laat ze dan de dag van de ceremonie staan.

Ik vind het spannend, maar wil wel graag een keer deelnemen. Kan dat?

Dat kan zeker! Weet dat de ervaring zo intens en diep zal zijn als dat jij toelaat. Vind je het spannend en wil je niet zo niet in je eigen wereld gaan, dan zal je ook niet zo diep gaan. De cacao is een zachte natuurspirit die op een liefdevolle manier je zal begeleiden. Vind je het nog steeds te spannend, kan je er ook voor kiezen om de ceremonie met thee te ervaren.

Wil je even met mij sparren voorafgaand aan de cacao ceremonie? Stuur me een bericht via het contactformulier en Esther Luna neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Hoelang van te voren mag ik niet eten en drinken voor een ceremonie?

De cacao wordt het snelst opgenomen, wanneer je maag en spijsvertering zo leeg mogelijk is. Het is afhankelijk van wat je eet en drinkt hoe snel je maag na een maaltijd leeg is. Gemiddeld gezien duurt dit ongeveer 3 uur. Tegelijkertijd verschilt dit dus per maaltijd en per persoon. Ieder lichaam is anders. Het duurt gemiddeld gezien zo'n 24 tot 48 uur voordat je spijsverteringstelsel leeg is. Hieruit komt het advies voort om de dag van de cacao ceremonie zo min mogelijk te eten. Wanneer je wel iets wilt eten, is mijn advies om lichte voeding te eten, zoals fruit of salade.

Drinken mag je zeker wel doen. En dan heb ik het over water en zuivere kruidenthee. Hiermee hydrateer je je lichaam. Dit is erg belangrijk. Sapjes, frisdrank, koffie en groene/zwarte thee wil je die dag wel laten staan.

Dit is mijn algemene advies omtrent eten en drinken op de dag van de cacao ceremonie. Echter, jouw lichaam is leidend. Dus ga push jezelf niet over grenzen. Blijf luisteren naar de signalen die jouw lichaam aangeeft en handel daarnaar. Dus voel jij dat je een lichte lunch wilt eten die dag, volg dan jouw gevoel.

Wanneer moet ik minder of geen cacao drinken?

♡ Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft in verband met de theobromine die in cacao zit. Theobromine is vergelijkbaar met cafeïne. Drink maximaal een halve kop cacao.

♡ Slik je anti-depressie pillen op basis van MAOI, neem dan hele kleine beetjes cacao vanwege de tyraminde die in cacao zit.

♡ Bij hoge bloeddruk (en het gebruik van medicijnen om de bloeddruk te verlagen). Drink maximaal een halve kop cacao, zodat de bloeddruk niet te laag wordt.

♡ Wanneer je hartproblemen hebt. De theobromine in cacao verhoogt de hartslag en verlaagt de bloeddruk.

♡ Als je bezig bent met een rauw dieet of fasten. Drink dan maar een heel klein beetje cacao, omdat de maag erg leeg is. Het effect van de cacao kan dan erg groot zijn.

Wil je geen cacao drinken, dan kan je de een ceremonie ook meedoen met thee. Wil je even sparren met me? Reik dan naar me uit via het contactformulier.

Hoe kan ik een eigen cacaodrink maken?

Ik heb een blog geschreven met daarin een recept en variatiemogelijkheden om je eigen cacaodrink te maken. Fijn voor als je online deelneemt aan een cacao ceremonie of als je voor jezelf in je eigen tijd een keer cacao wilt drinken.

Lees hier de blog.

Kan ik ook een privé cacao ceremonie volgen?

Zeker! Ik faciliteer ook cacao ceremonies op aanvraag. Stuur jouw aanvraag in via het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Fijn als je hierin al kan vermelden voor hoeveel personen de cacao ceremonie zou zijn en als je een voorkeur voor een periode/moment hebt dat de ceremonie zou plaatsvinden.

Over Esther Luna

Leven vanuit je essentie en je hart volgen, zijn twee dingen die als een rode draad door alles wat ik, Esther Luna, doe, verweven is. Al toen ik jong was, lees 10 tot 15 jaar, trok persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit mijn aandacht. Waarom doen we zoals we doen? En waarom leven velen van ons zo ver van onze eigen essentie vandaan? Vragen waar ik me al op jonge leeftijd bewust en onderbewust mee bezig hield.

Tijdens dit proces merkte ik dat het lichaam en het hoofd niet los staan van elkaar. Je kan prima alles in je hoofd op orde hebben, maar toch nog fysiek merken dat je bepaalde situaties op dat level niet helemaal verwerkt hebt. En andersom natuurlijk. Door mentale en fysieke bewustwording met elkaar te combineren, heb ik mezelf op een dieper level leren kennen. Door het loslaten van conditionering heb ik zoveel lagen losgelaten en ben ik weer dichter bij mijn essentie gekomen. Effect: ik snap mezelf veel beter, kan anticiperen op situaties, regie pakken om mijn leven zodanig in te richten dat ik me gelukkig voel en mezelf ondersteunen in mijn helingsproces. Zodat ik vanuit mijn essentie leeft.

Mijn missie is om jou te gidsen om ook opnieuw connectie te laten maken met jouw kern, wie je diep van binnen bent. Om vanuit daar een voor jou duurzaam en gelukkig leven te leiden. Als natuurlijk lifecoach begeleid ik jou terug naar jouw essentie. En gids ik je onder andere je kernwaarden en talenten te (her)ontdekken, je beperkende overtuigingen en patronen op te heffen, weer naar de wijsheid van je lichaam te leren luisteren en naar jouw eigen energie te gaan leven. Met als doel dat je weet wat jouw pad is en wat er onderweg ook gebeurt, je de tools hebt om jouw reis voort te zetten.

Plan jouw cacao ceremonie

Naar agenda