Esther Luna Verloop

Seksueel misbruik, onderdeel van een vechtscheiding, hartkloppingen, chronische stress en andere fysieke klachten. Zomaar een greep uit intense ervaringen in mijn leven. En tegelijkertijd ook allemaal uitnodigingen om het pad van persoonlijke ontwikkeling te bewandelen en terug te gaan naar mijn essentie.

Vaak was het zwaar en donker. Ik heb diep moeten gaan. En tegelijkertijd kan ik nu uit eigen ervaren delen dat die donkerte het meer dan waard is geweest. Ik leef nu met zoveel meer lichtheid! Zoveel dichter bij mijn essentie. Iets dat ik iedereen gun.

Dit is waarom ik als lifecoach en natuurgeneeskundige in opleiding jou wil inspireren om eigenaarschap te nemen voor jouw leven en op weg te gaan naar jouw essentie. Om te leven vanuit wie jij daadwerkelijk in je kern bent. Onder de conditionering, zonder de lading en de triggers. Puur jouzelf. 

Mijn reis...

Toen ik 10 jaar was, ik seksueel misbruikt werd en  mijn ouders uit elkaar gingen, viel voor mijn gevoel mijn wereld uit elkaar. Mijn veilige thuishaven verdween. Dit is het moment dat ik voor iedereen ben gaan zorgen. Mijn eigen belang hierin was dat ik bang was alleen achter te blijven, dus ik ging maar met iedereen contact houden. Je kan wel zeggen dat ik ‘please’-gedrag aanleerde om zo iedereen maar tevreden te houden.

Zo ging ik nadat ik het Gymnasium had afgerond direct studeren, omdat dat van mij verwacht werd. Terwijl ik eigenlijk liever een tussenjaar had willen nemen om bij te komen van alles wat er rond de scheiding en de jaren erna gebeurd was. Het Gymnasium volgen en afronden was iets wat ikzelf super graag wilde. Studeren was ik nog niet echt aan toe, maar om er toch maar wel het beste van te maken, besloot ik Theater-, film- en televisiewetenschap te gaan studeren. Iets wat ik enorm leuk vond.

In mijn tweede jaar van mijn studie kreeg ik de ziekte van Pfeiffer. Ik ben er toen zo goed en zo kwaad als ik kon mee om gegaan, maar ook daarin was ik bang alleen achter te blijven. Zo had ik net een vriendje, was ik volop aan het stijldansen en vrienden aan het maken bij een dansvereniging. Ik nam te veel hooi op mijn vork en bleef doorgaan in plaats van te luisteren naar de signalen die mijn lichaam me gaven. Gelukkig was ik na een jaar zo goed als herstelt, voor zover ik toen kon waarnemen en voelen bij mezelf.

Stijldansen was mijn lust en mijn leven, niets maakte meer gelukkig dan dat. En tegelijkertijd ook ongelukkig. Dansen met m’n ex-vriend was een hele uitdaging. Wat ik op dat moment wilde bereiken binnen de danswereld en alles wat er om me heen werd gezegd, liet ik voorgaan op de pijn en de gevoelens die ik toen had.

Toen ik was afgestudeerd, werd het tijd om te gaan werken. Voordat ik dat daadwerkelijk ging doen, heb ik wel gehoor gegeven aan mijn eigen verlangen om een aantal maanden in Azië te reizen. Maar ook hierin liet ik me weer beïnvloeden door mijn omgeving. Ik ging niet naar India, wat ik het liefst wilde, maar naar andere landen, omdat het daar veiliger was en familieleden daar ook geweest waren. En ik ging niet alleen, maar met een vriendin.

Na die reis ben ik gaan werken. In zes jaar tijd heb ik acht verschillende werkgevers gehad en was ik gestart en gestopt met het opzetten van een bedrijf. Nergens voelde ik me op mijn plek, kon ik mijn talenten inzetten en werd ik naar waarde betaald. Ik was niet gelukkig in wat ik deed.

Toen in 2018 er chronische stress bij me werd geconstateerd, gaf mijn lichaam weer een groot signaal aan mij dat ik opnieuw naar mijn kern moest gaan luisteren. Inmiddels is de chronische stress verdwenen, luister ik veel beter naar mezelf (and still learning more and more every day!) en leef ik trouw naar mijn kernwaarden: natuur, eigenaarschap, liefde en verbinding.

...Nu

Betekent dit dat mijn leven alleen maar zwaar is geweest en dat ik dingen heb gedaan die ik eigenlijk niet of anders wilde? Nee hoor. Dingen waar ik vol trots en plezier aan terug denk, zijn:

 • stijldanswedstrijden in Parijs, Duitsland en door heel Nederland,
 • de mooie reizen die ik in Azië, Afrika en over de Oceaan hebt gemaakt,
 • de mensen die ik heb leren kennen,
 • alle musicals die ik heb gezien,
 • en nog veel meer.


Alles wat ik heb meegemaakt, leuk en niet leuk, is informatie. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en heeft me geleerd in waar ik wel en niet gelukkig van word.


Zo is het met gelukt om:

 • van een mollig meisje uit te groeien naar een fysiek sterke dame die minimaal 4 keer in de week trainde voor het wedstrijdstijldansen.
 • uit de overleefmodus te komen en meer in verbinding met m'n essentie te komen, waarbij  ik het gevoel heb dat ik leef.
 • zowel over de Pfeiffer als over de chronische stress heen te komen door veel rust te nemen, zelf onderzoek te doen en naar mijn eigen energieflow te leren luisteren.
 • een pitch-wedstrijd te winnen, waarin ik het concept van mijn bedrijf pitchte.
 • van volledig blut en financiële hulp te moeten vragen van m’n ouders en de overheid uit gegroeid ben naar het kunnen leven van mijn bedrijf.


Momenteel heb ik mijn eigen bedrijf Ground Yourself, gids ik als holistisch en natuurlijk lifecoach mensen met het voelen wie ze in hun essentie zijn en wat ze nu echt willen diep in hun kern. En ondertussen deel ik mijn leven in gebaseerd op mijn eigen energieflow en bouw ik aan mijn eigen droomleven: een duurzaam huis omringt met natuur waar ik met mijn lief en kinderen vanuit onze essentie leven in verbinding met anderen.

...Nu

Betekent dit dat mijn leven alleen maar zwaar is geweest en dat ik dingen heb gedaan die ik eigenlijk niet of anders wilde? Nee hoor. Dingen waar ik vol trots en plezier aan terug denk, zijn:

 • stijldanswedstrijden in Parijs, Duitsland en door heel Nederland,
 • de mooie reizen die ik in Azië, Afrika en over de Oceaan hebt gemaakt,
 • de mensen die ik heb leren kennen,
 • alle musicals die ik heb gezien,
 • en nog veel meer.


Alles wat ik heb meegemaakt, leuk en niet leuk, is informatie. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en heeft me geleerd in waar ik wel en niet gelukkig van word.


Zo is het met gelukt om:

 • van een mollig meisje uit te groeien naar een fysiek sterke dame die minimaal 4 keer in de week trainde voor het wedstrijdstijldansen.
 • uit de overleefmodus te komen en meer in verbinding met m'n essentie te komen, waarbij  ik het gevoel heb dat ik leef.
 • zowel over de Pfeiffer als over de chronische stress heen te komen door veel rust te nemen, zelf onderzoek te doen en naar mijn eigen energieflow te leren luisteren.
 • een pitch-wedstrijd te winnen, waarin ik het concept van mijn bedrijf pitchte.
 • van volledig blut en financiële hulp te moeten vragen van m’n ouders en de overheid uit gegroeid ben naar het kunnen leven van mijn bedrijf.


Momenteel heb ik mijn eigen bedrijf Ground Yourself, gids ik als holistisch lifecoach mensen met het voelen wie ze in hun essentie zijn en wat ze nu echt willen diep in hun kern. En ondertussen deel ik mijn leven in gebaseerd op mijn eigen energieflow en bouw ik aan mijn eigen droomleven: een duurzaam huis omringt met natuur waar ik met mijn lief en kinderen vanuit onze essentie leven in verbinding met anderen.

Dit is waarom ik doe wat ik doe...

Wat ik je met dit inkijkje in mijn levensloop wil duidelijk maken, is dat als ik door was gegaan met ‘please’-gedrag vertonen, anderen niet teleur willen stellen, niet trouw zijn aan mezelf, de signalen die mijn lichaam aangaf negeren, dat het dan niet bij chronische stress was gestopt. Dan was ik vroeg of laat in een burn-out terecht gekomen en fysiek erg ziek geworden. En hier ben ik niet de enige in. Ik zie dit zoveel om me heen gebeuren en dit vind ik zonde.


We mogen de wijsheid van de natuur en ons eigen lichaam weer gaan herinneren. Om vervolgens via die weg weer in contact te komen met onze essentie. Wat mij betreft is er namelijk niks mooiers om iemand daadwerkelijk te zien. Iemand in zijn of haar pure essentie.

Meer van mijn verhaal horen?
Klik op play-knop van onderstaande podcast-afleveringen om erover te horen.
Nieuwsgierig naar de opleidingen die ik gevolgd heb en mijn werkervaring?

Bekijk mijn LinkedIn-pagina of neem contact met me op.

Andere leuke weetjes over mij:

 • dat ik me zo inleef in anderen dat ik bij het minst of geringste zit te huilen voor de televisie.
 • dat ik smelt als ik baby diertjes zie.
 • dat ik een enorme theeleut en chocolade fan ben.
 • dat ik al flink de wereld rond gereisd heb: Kenia, Tanzania, Nepal, Tibet, Thailand, Maleisië, Singapore, Vietnam, Cambodja, Java, Sint-Maarten.
 • dat ik via dansen en zingen mijn emoties uit.
 • dat ik 6 jaar aan wedstrijdstijldansen heb gedaan, waarbij ik ook in het buitenland deelgenomen heb aan wedstrijden.
 • dat ik in 3 weken de Atlantische Oceaan over ben gezeild.
 • dat ik het heerlijk vind om te kamperen, wandelen en fietsen in de natuur.
 • dat ik meerdere hoofdrollen heb gehad in amateur musicals en theaterstukken.
 • dat ik ervan houd om lekker gek te doen met m’n lieve vriend Thijs.
Daarnaast ben ik verschenen in:

null                   null                null

Wat is jouw verhaal?

Ik ben heel benieuwd naar wat jouw verhaal is. Wat heb jij meegemaakt?
Laat het me weten en ik neem contact met je op.