Bloesemremedies

Bloesemremedies

Herken je dat bij jezelf; dat je een emotie hebt waarin je het gevoel hebt dat je vast blijft zitten? Een emotie die je totaal niet verder helpt, zelfs voelt dat het je tegenhoudt in het doen van de dingen die je zou willen? Bloesems kunnen ingezet worden als bloesemremedies om dit soort hardnekkige emoties om te buigen. Zodat je weer vrij en vanuit een positieve vibe de dingen in je leven kan doen, die je wilt.


"De aarde lacht in bloemen"

Waar komen bloesemremedies vandaan?

Bachbloesems, bloesemremediesEen van de bekendste oorsprongen van bloesemremedies is die van Dr. Edward Bach. Hij ontdekte de Bachbloesems eind vorige eeuw. Zelf leefde hij van 1886 tot 1936, waarin hij als bacterioloog, arts en patholoog veel onderzoek deed naar de werking van bloesems, en vooral na zijn dood kregen de Bachbloesems enorme bekendheid. Dr. Bach geloofde dat je emotionele welzijn de sleutel is naar volledig welzijn. Tijdens zijn leven onderzocht hij het gebruik van bloemen en planten om op een eenvoudige en natuurlijke manier emotionele balans te vinden. In dat onderzoek richtte hij het Bach Centre op in Oxfordshire in Engeland, waar hij de bloesems verder ontwikkelde tot wat ze vandaag de dag zijn. In totaal ontdekte hij 38 verschillende Bachbloesems die elk werken op een specifieke emotie. Naast de 38 Bachbloesems zijn er tegenwoordig ook andere instanties die ook bloesemremedies maken, zoals Bloesemremedies Nederland.


Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn vloeibare plantenextracten die positief werken op emoties. Een bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde bloesem weer in haarzelf geloven en met meer zelfvertrouwen in haar leven staan. Hierbij worden negatieve emoties niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool. Zoals gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust. Andere voorbeelden van negatieve emoties zijn neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Het inzetten van bloesemremedies is een onderdeel van natuurlijke geneeswijze. Het zijn energetische remedies. Bij de maak van een bloesemremedie wordt de levensenergie van een plant of bloem, de paddenstoel, edelsteen of energieplaats gewonnen. De bloesemremedies worden zoals hierboven genoemd, ingezet om emoties die uit evenwicht zijn geraakt weer terug in balans te brengen. Zo zal een voortdurende angst je levenskracht en vitaliteit blokkeren. Hierbij zijn bloesemremedies katalysators die je helpen inzicht te krijgen op bewustzijnsniveau. Zo is die angst geen angst, maar het ontbreken van moed, de tegenpool van angst. Zoals eerder benoemd duwen bloesemremedies je angst niet weg, maar ze helpen je en geven je inzicht in hoe je jouw moed (weer) kan ontwikkelen. Ze helpen je geestelijk en emotioneel weer in evenwicht te komen, zodat de rest van je lichaam vervolgens op natuurlijke wijze verder kan herstellen.


Handig om te weten

  • Bloesemremedies zijn energetische producten. Dit betekent dat ze geen materiële bestanddelen van de plant bevatten en daardoor 100% veilig zijn. Er zijn geen bijwerkingen en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met medicatie en andere behandelingsvormen zonder de werking hiervan te belemmeren.
  • Bloesemremedies zijn geen vervanging van medicijnen en dergelijke. Ze werken op emotioneel en spiritueel niveau en kunnen daardoor ondersteunend gebruikt worden in je bewustwordingsproces.
  • Bloesemremedies werken als een katalysator. Ze geven inzicht, doordat je gaat luisteren naar je innerlijke stem, naar jouw natuur. Het herhaalde gebruik van een bloesemremedie werkt als een stemvork die je door de herhaling laat meetrillen als een melodietje. Door het gebruik van bloesemremedies maak je een verbinding met je hogere zelf.