Ground Yourself, vanwaar de naam?
19 maart 2024 
3 min. leestijd

Ground Yourself, vanwaar de naam?

Toen ik, Esther Luna, in 2017 naar de Kamer van Koophandel ging, schreef ik mijn bedrijf eerst in onder mijn eigen naam. Ik gaf toen enkel zelfstandig yoga- & pilateslessen en dat wat ik deed was een op een aan mij gekoppeld. In de loop van de tijd kwam de subtitel 'Ground Yourself' er bij. Hier had in niet over nagedacht, deze was tot me gekomen en het voelde kloppend om deze ook aan mijn bedrijf te gaan koppelen. Een aantal jaren later werd Ground Yourself de centrale naam van mijn bedrijf. Nog steeds afgaand op m'n gevoel. Pas in 2022/2023 werd ik me bewust van de achterliggende reden en boodschap achter Ground Yourself. Maar waar komt die naam vandaan? Wat is het verhaal erachter? In deze blog vertel ik je hierover. Lees je mee?


Liever luisteren?

Wil je liever luisteren naar het verhaal over de naam Ground Yourself en haar achterliggende boodschap? Beluister dan onderstaande podcast aflevering.

(Vaak deel ik nog iets extra's in de podcast-afleveringen. Dus mocht je nieuwsgierig zijn, beluister hem via Spotify of een van de andere podcast-kanalen😉)


Boodschap uit het onderbewuste

Om de achterliggende betekenis van Ground Yourself te delen, is het handig om wat achtergrond informatie over mij met je te delen. Wanneer je mij al een beetje kent, een van m'n eerste podcast-afleveringen hebt geluisterd of de 'over mij'-pagina hebt gelezen, weet je dat ik al vroeg in mijn leven heel wat mee heb gemaakt. Door traumatische ervaringen was ik onbewust in mijn hoofd gaan wonen of zelf soms buiten mijn eigen lichaam gaan leven. In mijn eigen lichaam was te veel pijn aanwezig waar mijn ego, mijn mind, liever weg van bleef. 

Gedurende mijn studententijd was ik er al mee aan de slag gegaan om meer in mijn lichaam te zakken. Zo deed ik onder andere op hoog niveau aan wedstrijdstijldansen, was ik een yoga- & pilatesopleiding gaan volgen en daar les in gaan geven, en ging ik naar een energetisch therapeut. Toch bleef ik tegen fysieke blokkades oplopen. 

Later tijdens mijn opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut begreep ik dat ik energetisch in mijn lichaam mocht zakken. Hoe mooi dat jaren eerder mijn onderbewuste me al deze boodschap gaf en ik jaren later het ook in mijn mind begrijp.


Gronden

Maar wat houdt in je lichaam zakken in? Ik zal het je aan de hand van de Chakra Psychologie uitleggen. 

We hebben zeven hoofd chakra's die omme nabij langs onze ruggengraat liggen. Zie de afbeelding hiernaast. Chakra's zijn energie centra ieder met zijn eigen thema's en momenten van ontwikkeling in ons leven. Zo gaat het eerste chakra over er mogen zijn en als die uit balans of geblokkeerd is, kan je angst ervaren. Angst dat je in je diepste wezen niet welkom bent hier op aarde. Deze chakra ontwikkelt zich al in de baarmoeder en gaat door tot je een jaar bent. Het tweede chakra gaat over voelen en is bij het uit balans zijn verbonden aan het thema schuldgevoel. 

Van onder naar boven heten ze:

1) Wortel chakra (in Sanskriet: Muladhara)

2) Heiligbeen chakra (in Sanskriet: Svadisthana)

3) Zonnevlecht chakra (in Sanskriet: Manipura)

4) Hart chakra (in Sanskriet: Anahata)

5) Keel chakra (in Sanskriet: Vishudda)

6) Derde oog chakra (in Sanskriet: Ajna)

7) Kruin chakra (in Sanskriet: Sahasrara)

Door (traumatische) ervaringen kan het gebeuren dat een of meerdere chakra's geblokkeerd raken, waardoor het lastiger wordt om op dat niveau in je lichaam aanwezig te zijn. De energie van de geblokkeerde chakra kan niet meer vrij door je lichaam stromen. Bij mij was dit ook het geval. Ik was steeds hoger in mijn lichaam gaan leven na allerlei traumatische en impactvolle ervaringen. Door middel van lichaams- en energetisch werk ben ik het proces aangegaan om de redenen en thematiek waardoor bepaalde chakra's geblokkeerd zaten, weer in beweging te brengen. Hoe meer ik die thema's aanging, hoe vrijer de energie weer door mij heen kon stromen en ik meer in mijn lichaam zakte. 


Ground Yourself: de achterliggende betekenis

Mijn onderbewuste gaf mij via mijn bedrijf dus een boodschap in wat ik te doen had voor mezelf. Om volledig mijzelf te leven, had ik mijzelf te gronden. Ik had de thema's aan te kijken die mij tegenhielden om mijn holistische lichaam helemaal te bewonen en met haar samen te werken. 

Ground Yourself staat dus voor het volledig bewonen van je lichaam. Het aankijken van de blokkades en conditionering in je holistisch lichaam om deze vervolgens via natuurlijke wegen op te heffen en te transmuteren. Zodat je vanuit daar je essentie kan gaan leven, wat weer zorgt voor een beter gezondheid en een gelukkiger gevoel. 


Jouw reis

Wil je ook jouw lichaam bewonen, met haar leren samenwerken en vanuit je essentie gaan leven? Met liefde loop ik met je mee en begeleid ik je in jouw proces. Dit kan zowel via de Sacred Garden, mijn online omgeving vol met programma's over natuurlijk leven, online live sessies en bijbehorende online community. Liever 1:1 aan de slag? Ook dit kan. Je bent welkom!

Over de schrijver
Esther Luna Verloop is eigenaresse van Ground Yourself, holistisch coach, natuurgeneeskundige i.o., cacao ceremonie facilitator en yoga & pilates docent. Ze gidst op holistische wijze je in contact te komen met je essentie en vanuit je kern te leven. Hierbij maakt Esther Luna van allerlei werkvormen gebruik. Maar net wat voor jouw proces passend is. Positieve psychologie, systeemopstellingen, natuurgeneeskunde, yoga en ademhalingsoefeningen zijn zomaar wat verschillende technieken die ze toepast in 1:1-sessies, workshops, cacao ceremonies en lessen. Heb je vragen? Of heb je (mogelijk) interesse om met Esther Luna te werken? Reik naar haar uit. Ze vindt het fijn om met je in contact te komen.