Human Design Chart

Wat is Human Design?

Wie ben je nu echt? Wat maakt jou uniek? En hoe kun je jouw leven leiden op een manier die bij jou past? Human Design is een wetenschappelijk systeem die inzicht geeft in jouw persoonlijke blauwdruk voor je dagelijkse leven. Met deze kennis ontdek je jouw unieke energie en manier van je dagen invullen om een voor jou voldoenend leven te leiden.


"Human Design: De blauwdruk van je leven"
~ Guido Wernink & Sarah Leers


Wat is Human Design?

Human Design is de wetenschap van differentiatie. Het bestudeert waarom we allemaal uniek zijn. Niet alleen je DNA is uniek, maar ook je energie. Human Design gaat ervan uit dat ieder mens een unieke genetisch en energetisch ontwerp heeft dat al vanaf je geboorte vastligt. Dit is als het ware jouw unieke persoonlijke gebruiksaanwijzing.¹

Tijdens ons leven maken we allemaal van alles mee en doen conditionering op. Je bent een uitkomst van nature en nurture. Welk deel van jou is, waar je mee geboren bent, en wat je is aangeleerd, daar geeft Human Design inzicht in.

Human Design is een systeem, op de wereld gekomen via Ra Uru Hu aan het einde van de 20e eeuw, dat principes van astrologie, de I Tjing, Kabbalah, chakra's en kwantumfysica combineert. Het kernidee achter Human Design is dat elk individu een unieke energieconfiguratie bezit. Dit wordt weergegeven in BodyGraph, die wordt berekend op basis van hun geboortegegevens (datum, tijd en plaats). Deze grafiek onthult je maximale potentie met daarin je sterke punten, kwetsbaarheden en levensdoel.

Met Human Design ontdek je waar je aangeboren innerlijke kracht ligt. De energie die jij uitstraalt in de wereld. Je ontdekt ook welke energie jij van anderen opneemt, waar je beïnvloedbaar bent en je mogelijk laat afleiden. Dit zijn valkuilen, maar tegelijkertijd ligt daar ook je potentie tot innerlijke wijsheid.²


De BodyGraph

De BodyGraph-grafiek bestaat uit negen centra die verschillende aspecten van de menselijke ervaring vertegenwoordigen, zoals emoties, communicatie en intuïtie. Deze centra kunnen ofwel gedefinieerd (ingekleurd), ongedefinieerd (wit) met geactiveerde poorten of volledig open zijn. Gedefinieerde centra vertegenwoordigen consistente eigenschappen en kenmerken, terwijl ongedefinieerde centra aangeven waar een individu gevoeliger kan zijn voor externe invloeden.

Human Design categoriseert individuen ook in vijf hoofdtypen: Manifestors, Generators, Manifesting Generators, Projectors en Reflectors. Elk type heeft zijn eigen strategie om beslissingen te nemen en met de wereld om te gaan.


"Kies vanuit je kracht"
 ~ Rianne Klein Geltink


Over het algemeen heeft Human Design tot doel individuen inzicht te geven in hun authentieke zelf, hoe ze met anderen omgaan en hoe ze effectiever door het leven kunnen navigeren door zich af te stemmen op hun unieke ontwerp. Het is echter belangrijk om, net als bij elk persoonlijkheidssysteem, Human Design met een kritische geest te benaderen en te erkennen dat het slechts een perspectief is onder vele voor het begrijpen van menselijk gedrag en potentieel. Ga vooral experimenteren met de informatie om zelf te ervaren wat Human Design voor jou doet.


Hoe nu verder?

Nieuwsgierig naar jouw Human Design? Dan zijn er verschillende stappen die je kan nemen:

  1. Je kan starten door zelfstandig jouw Human Design BodyGraph op te vragen. Hier kan je hem gratis opvragen.
  2. Wil je jouw Human Design uitgewerkt ontvangen? Ook dat kan! In samenwerking met Rianne van Kies vanuit je kracht, kan je via deze affiliatelink jouw persoonlijke Human Design boek aanvragen. Zo maakt zij het boek dan voor je en ontvang ik een kleine vergoeding van haar voor het jou naar haar doorverwijzen.
  3. Wil je duiding van jouw Human Design ontvangen om vanuit daar meer volgens jouw eigen blauwdruk te gaan leven? Boek dan jouw persoonlijke Human Design reading of ga samen met Esther Luna aan de slag via coaching by Human Design & natuurgeneeskunde.

Bronnen

  • Rianne Klein Geltink van Kies vanuit je kracht (1,2
  • Guido Wernink & Sarah Leers - Human Design, De blauwdruk van je leven (8e druk, 2020)