Een betere gezondheid door yoga in de natuur
11 september 2019 
in Yoga
2 min. leestijd

Een betere gezondheid door yoga in de natuur

Je ziet het steeds vaker: yoga in de natuur. Vooral in de zomer en in de grote steden zie je de ene na de andere yogaklas in het park. Heerlijk natuurlijk om buiten te zijn met de warmere temperaturen. Maar daarnaast heeft het ook positieve effecten op je gezondheid. Hieronder meer over een betere gezondheid door yoga in de natuur.

 

Studies

Er zijn veel verschillende studies gedaan naar de invloed van natuur op de gezondheid van de mens. Zo is er aangetoond dat de aanwezigheid van groen stress vermindert, patiënten sneller herstellen en kinderen minder vaak last hebben van overgewicht. Hierbij speelt de kwaliteit van de natuur ook een rol. Als het groen in de leefomgeving als goed beoordeeld wordt, voelen mensen zich gezonder en gaan ze minder vaak naar de dokter.  

Betere gezondheid

Het in kwalitatief goede natuur zijn, helpt mensen dus beter in hun vel te zitten. Met als gevolg dat men minder last heeft van stress en niet alleen gezonder zijn, maar ook productiever. Om die reden wordt vaak ook geadviseerd aan mensen met stressklachten of die overspannen/burn-out zijn om (lange) wandelingen in de natuur te maken. Het groen helpt het hoofd rustig te maken en door de cadans van het lopen, kom je steeds meer terug in contact met het lijf. Als je al wat meer over yoga gelezen hebt of zelf aan yoga doet, weet je dat yoga ook bijdraagt aan het verminderen van stress en het beter in je vel laten zitten. Door het doen van verschillende yogahoudingen (asana's) en diepe ademhaling (pranayama) vinden zowel het hoofd als het lichaam weer rust en kan je als geheel ontspannen.  

Een betere gezondheid door yoga in de natuur

Het is dus helemaal geen vreemd idee om yoga en natuur met elkaar te combineren. Docenten bieden lessen aan in parken, festivals zetten hun terrein buiten op en er is een ruim aanbod aan retreats die (deels) buiten plaatsvinden. Lekker buiten zijn, verschillende stijlen yoga ervaren, ontspannen en omringt zijn met mensen waar je mag zijn wie je bent. Uit de studio’s naar buiten de natuur in! Zie ik je daar?


Tip

Heb je nog geen yoga attributen in huis, zoals een yogamat, yoga- en/of meditatiekussens, etc.? Dan kan ik je de spirituele webshops Spiru aanbevelen.

 

Spiru streeft ernaar om het grootste en meest gevarieerde Zen-merk van de wereld te worden met oog voor het milieu. Dat betekent dat er intensief samengewerkt wordt met internationale leveranciers om een uniek en betaalbaar aanbod te kunnen leveren. Ook werkt Spiru continu aan een overzichtelijke shop waar producten van duidelijke informatie voorzien zijn en wordt het verzendproces stapsgewijs duurzamer gemaakt. Ze recyclen dozen, gebruiken afbreekbaar vulmateriaal en planten samen met hun reizigers bomen. Het motto van Spiru is ‘voor een Zenvol Leven’. Ze zien hun klanten als Zen avonturiers die gebruik maken van hun producten in hun persoonlijke ontwikkeling of werkzaamheden. Nieuwsgierig naar hun assortiment? Via deze affiliatelink kom je op de webshop van Spiru.

Over de schrijver
Esther Luna Verloop is eigenaresse van Ground Yourself, holistisch coach, natuurgeneeskundige i.o., cacao ceremonie facilitator en yoga & pilates docent. Ze gidst op holistische wijze je in contact te komen met je essentie en vanuit je kern te leven. Hierbij maakt Esther Luna van allerlei werkvormen gebruik. Maar net wat voor jouw proces passend is. Positieve psychologie, systeemopstellingen, natuurgeneeskunde, yoga en ademhalingsoefeningen zijn zomaar wat verschillende technieken die ze toepast in 1:1-sessies, workshops, cacao ceremonies en lessen. Heb je vragen? Of heb je (mogelijk) interesse om met Esther Luna te werken? Reik naar haar uit. Ze vindt het fijn om met je in contact te komen.