Natuurcoaching

Natuur als spiegel om te verbinden met jouw kern. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur. Natuur is buiten en binnen ons. Zo is de natuur buiten ons zichtbaar in de bomen, het gras, de vogels, de verschillende seizoenen, de regen, de zon, de maan en de planten. De natuur is binnen in ons zichtbaar in ons fysieke lichaam, de organen, hormonen, bacteriën en de menstruatiecyclus. Verbinden met de natuur en haar cyclus creëert een natuurlijke spiegel om je eigen natuur te onderzoeken en daarmee te verbinden. Natuurcoaching leert je te luisteren naar de signalen van je lichaam, je lichaam op natuurlijke en holistische wijze ondersteunen en het zelfhelend vermogen activeren.


"Kijk diep de natuur in en je begrijpt alles beter"

De natuur is ons thuis

Relatief gezien bestaan steden nog maakt kort als je naar de menselijke geschiedenis kijkt. De grootste tijd van het bestaan van de mens heeft de mens geleefd in de natuur. Op deze natuurlijke omgeving heeft het menselijk lichaam zich afgestemd. Deze afstemming wordt nog steeds generatie op generatie doorgegeven. Onze genen hebben namelijk de tijd nodig om alle veranderingen van de afgelopen honderd jaar te verwerken. Kort gezegd leven we dus in een moderne samenleving, terwijl ons lichaam nog steeds is ingesteld op de natuur als leefomgeving. De snelheid van de huidige tijd levert onvermijdelijk stress op je lichaam en draagt bij aan de verwijdering van onze kern. Het terugkeren naar de natuur en die als spiegel te gebruiken voor wat er bij je speelt, is wat mij betreft een mooie natuurlijke en vertrouwde manier voor je lichaam om weer terug te keren naar jouw kern.


Natuurcoaching

Natuurcoaching is de vorm van coaching die omschrijft hoe ik, Esther Luna, mensen begeleid in het proces van bewustwording. Hierbij coach ik hand in hand met de natuur waarbij niet alleen ik jou als coach, maar ook de natuur jou begeleidt en ondersteunt. Aan de hand van persoonlijke coaching gaan we aan de slag met verschillende thema’s en het onderzoeken van jouw patronen. Deze patronen zijn door de jaren heen ontwikkeld. Lange tijd hebben deze patronen je gediend, maar je merkt steeds meer dat ze nu je in de weg zitten. Terwijl je in dit onderzoeksproces de verbinding met jezelf aangaat, brengt de natuur je ondertussen in contact met jouw kern en innerlijke wijsheid.


Wandelcoaching

Over de natuur en natuurcoaching heb ik al wat gedeeld hier, maar bewegen nog niet. Wanneer je letterlijk in beweging bent, is het makkelijker om te shiften naar een nieuwe manier van denken. Je lichaam en geest staan continue met elkaar in verbinding. Wanneer je jezelf fysiek in beweging brengt, zet je ook in je geest van alles in gang. Daarnaast helpt natuur je zenuwstelsel te ontspannen, waardoor je lichaam optimaler kan functioneren. Hierdoor kan je beter bij jezelf voelen hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt in het huidige moment. Je kan op een dieper level bij jezelf inchecken. Om deze redenen combineer ik waar passend de coachsessies met het wandelen in de natuur.


Wil je meer leren over de effecten van de natuur?

Bijvoorbeeld over wat de signalen die jouw lichaam geeft, hoe je jouw lichaam op holistische wijze kan ondersteunen en het zelfhelend vermogen kan activeren? In de Ground Yourself community deel ik mijn ervaring en kennis over de leven in verbinding met de natuur, holistisch leven, persoonlijke ontwikkeling, natuurgeneeskunde en meer. Waarbij de rode draad is om de natuur in te zetten om je eigen welzijn te vergroten. Zo leer je er bijvoorbeeld hoe je kan leven met de natuur, wat bosbaden is, over natuur als medicijn, de seizoenen, de orgaanklok en de maancyclus.

En hoe mooi als je dit samen kan doen?! Op een plek waar gelijkgestemden samenkomen. Een plek om te verbinden met je kern, te delen over je proces en vanuit daar je leven te leiden. Samen ♥

Over de schrijver
Esther Luna Verloop is eigenaresse van Ground Yourself, holistisch coach, natuurgeneeskundige i.o., cacao ceremonie facilitator en yoga & pilates docent. Ze gidst op holistische wijze je in contact te komen met je essentie en vanuit je kern te leven.Hierbij maakt Esther Luna van allerlei werkvormen gebruik. Maar net wat voor jouw proces passend is. Positieve psychologie, systeemopstellingen, natuurgeneeskunde, yoga en ademhalingsoefeningen zijn zomaar wat verschillende technieken die ze toepast in 1:1-sessies, workshops, cacao ceremonies en lessen.Heb je vragen? Of heb je (mogelijk) interesse om met Esther Luna te werken? Reik naar haar uit. Ze vindt het fijn om met je in contact te komen.